Den nya bartrenden – Dynamitöl som ger väldiga gaser
Apr 27, 2016Kaj LiljerothNyheterComments Off on Den nya bartrenden – Dynamitöl som ger väldiga gaser
Det startade i New York och på vissa hippa ställen runt om i Australien, men nu är den äntligen här. Dynamitölen har kommit till Sverige och serveras på ett fåtal utvalda krogar runt om i Stockholm.
“får inte vara blyg med att lätta på gaserna”
– Det kittlar dödsskönt i kistan, men man får inte vara blyg med att lätta på gaserna, för då kan det gå riktigt jäkla illa med invärtes sprängningar och i värsta fall dödsfall, säger Pingu Baloo, ägare av den populära Gastronen Bar på Södermalm.
“ingenting för vanliga Södermalm-hipsters”
– Det är ju faran som gör ölet så spännande… Men dynamitölet är verkligen ingenting för vanliga Södermalm-hipsters, de är alldeles för veka i psyket och ska vara så jävla fina i kanten, förklarar den forna norrbottningen Bertil Skoog till Nyheterna Sverige och klappar förnöjt på sin uppsvällda buk.
Svårt att få tillstånd
Dynamitöl innehåller väldigt mycket jäst samt andra ingredienser som förstärker gasbildningen när det kommer i kontakt med magsyran. Smaken sägs vara lömsk, beskt och förrädisk med en touch av dödsångest på slutet. Restauranger och barer landet runt söker nu tillstånd för att servera ölet, men bara ett fåtal har levt upp till de krav som ställs.
“vi måste alltid ha läkare på plats”
– Herregud, vi måste ju alltid ha läkare på plats som kan slå hål på magen om gästerna inte lyckas fjärta eller rapa i nog hög takt! Annars skulle vissa explodera och troligtvis avlida på plats! Det är mycket med det medicinska nu för tiden och läkare är ett måste för att få tillstånd, därav det höga priset på 250 kr per pint, säger Pingu Baloo till Nyheterna Sverige.
Motståndare anser ölet värre än droger
Många motståndare till den nya trenden hävdar att serveringen av dynamitölen är värre än legitimeringen av droger i Nederländerna. De syftar bland annat på de omtalade dödsfallen i USA där ett tiotal festande dvärgar beställt in flera kannor dynamitöl efter de ätit kolossala mängder kött på stället. Samtliga individer exploderade inom loppet av fem minuter och dess innehåll spreds vida omkring på de övriga restauranggästerna.
Det var när min tama ekorre Leonard föll offer för grannens gräsklippare som jag bestämde mig för att skriva. Jag var då blott 8 år gammal och smärtan i själen behövde komma ut. Genom bläckets kraft kunde jag stilla det kaos som verkligheten innebar. Jag lärde mig snabbt att fler av dessa livets svarta tomrum kunde fyllas med pennans bläck och bringa kärlek till även andra förtvivlade själar. Ja, här sitter jag idag, på Sveriges största tidning.